Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Nem a cső, a minőség számít

Egy régi-új, egyszerű, de tartós és sokoldalú csővezeték-telepítési rendszer

2021/9. lapszám | Guba Roland |  446 |

Nem a cső, a minőség számít

A „cső az cső, nincs benne semmi különleges” – sokszor elhangzik ez a mondat az építtetők, tervezők, kivitelezők részéről (természetesen nem általánosítva), de vajon tényleg igaz ez a kijelentés?

A cső tényleg „csak cső”, de az, hogy milyen minőségű, az már korántsem ennyire egyszerűsíthető. A csővezeték alapjában véve egy egyszerű alkotóeleme az épületeknek, de meghibásodása, hibás kivitelezése, szinte a legnagyobb kárt tudja okozni az épületben. Egy rosszul kivitelezett rendszer, miután padlóba, falfelületekbe, mennyezetbe kerül beépítésre, rendkívüli módon megnehezíti a hiba lokalizálását. Emiatt sok esetben nemcsak a hiba kijavítása, hanem a másodlagos károk is jelentős költségeket jelenthetnek.

A cikk még 5 516 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

SzerelvényekSzerszámok