Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

A lapradiátorokról részletesen

2022/12. lapszám | Lantos Tivadar |  414 |

A lapradiátorokról részletesen

Manapság a lapradiátorok a legelterjedtebb hőleadók az épületgépészetben. Jól szabályozható, energiatakarékos, esztétikus. Nézzük át, mit is kell tudnunk a radiátorok működéséről, gyártásáról, beszabályozásáról.

A hőleadók viszonylag egyszerűnek mondható berendezések, azonban kialakításuk, szerkezetük bonyolult fizikai összefüggésrendszerek, számítások következménye. Anélkül, hogy részletesen belemennénk a tervezés és a differenciálegyenletek szépségeibe, tekintsük át, hogy egy fűtési rendszeren milyen hőleadókkal találkozhatunk.

A cikk még 13 984 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Radiátor