Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Almeva, Ke Kelit, Weishaupt, VGF&HKL

Hírek, újdonságok

2022/1-2. lapszám | VGF&HKL online |  361 |

Almeva, Ke Kelit, Weishaupt, VGF&HKL

Teljes megoldás koncentrikus kaszkád rendszerekhez, a világ első flexibilis rozsdamentes csőrendszere, Hogy még egyszerűbb legyen, játsszon és utazzon velünk Linzbe!

Teljes megoldás koncentrikus kaszkád rendszerekhez

Az Almeva kibővítette a koncentrikus CAS-rendszert a kazánok kaszkád rendszerbe helyezéséhez. A kaszkád végelemeként szolgáló irányváltó T-idom csökkentett átmérőjű leágazással már kapható a 80/125 mm-es és 110/160 mm-es torkolatú kazánhoz. Továbbá ezt az új technológiát ellátták egy visszaáramlásgátló pillangószeleppel.

A 80/125 mm-es leágazással rendelkező idomokba 80 mm-es, míg 125/180 mm-es leágazású idomokba 125 mm-es szelep került. Ezt a technológiát kibővítették egy 87°-os leágazással ellátott csőidommal, mely 1 m hosszú, ami segíti a szomszédos kazánnal való csatlakozást. Ez az idom elérhető 110/160 mm-es átmérőben, és a 125 mm-es visszaáramlás biztosítóval ellátott 125/180 mm-es leágazású átmérőben.

STEELOX, a világ első flexibilis rozsdamentes csőrendszere d25 mm átmérőig

A Ke Kelit GmbH egy olyan többrétegű csőrendszert fejlesztett ki, amelynek belső, a vezetett közeggel érintkező rétege 0,1 mm vastagságú, 1.4435 minőségű nemesacél. A külső felület PE-RT II. típus, amit kötőanyag rögzít a rozsdamentes belsőhöz. Ezzel az új csőrendszerrel a d16-os, d20-as, d25-ös – általában ágvezetéki területen – 100 méteres tekercsekből oldható meg a rozsdamentes csőhálózat kiépítése. A 6 méteres szálanyagok helyett a tekercses STEELOX termék tárolása, szállítása jelentősen leegyszerűsödik, de az igazi előnyt a termék hajlíthatósága jelenti.

Az ágvezetéki területen gyakori kikerülések, irányváltások nagyon sok drága idom felhasználását követelték meg eddig, ami az új találmánnyal a múlté. A tekercses áruval ráadásul az eddigi leeső darabok miatti drága hulladék is minimalizálható, ezáltal átlagosan 37%-kal csökken a szerelés során felhasználandó csőmennyiség. A diffúziómentes csőrendszerhez áramlásoptimalizált, Cuphin alaptestű présidomok tartoznak, rozsdamentes présgyűrűkkel. A rendszer Ausztriában kirobbanó sikert aratott, és várhatóan – a hazai engedélyek megszerzése után – 2022 első negyedévében Magyarországon is elérhetővé válik.

Hogy még egyszerűbb legyen…

Az 1952 óta tüzelőberendezések fejlesztője és gyártójaként ismert Weishaupt saját Kutatási és Fejlesztő Intézete 1962 óta nagyon sok berendezést hozott létre – indította el a sorozatgyártásukat. A 0…32 000 kW teljesítménytartományban elismert gyártó 2021-ben is bővített. Sorozatgyártásban a világon először a Weishaupt alkalmazta a SCOT-technológiát, kialakítva a fali kondenzációs gázkazánok sorát (15…100 kW). A régóta ismert különböző tárolós és tároló nélküli változatok most kiegészültek egy olyan beépített tárolós készülékkel, mely (intelligens szabályzása révén) 10 perc alatt 155 liter 45 °C hőmérsékletű vizet biztosít tulajdonosának.

Korszerűsítésnél sok esetben alkalmazkodni kell a meglévő füstgáz és hidraulikai csatlakozásokhoz. Megoldás: álló kondenzációs gázkazánok (15…100 kW). Mint fali társaik, ezek is az intuitív kezelő/kijelző egységgel készülnek, üzembe helyezési asszisztenssel, önkalibráló SCOT-rendszerrel, távolról is elérhető Weishaupt Energia Menedzsmenttel, egyszerű és gyors telepíthetőséggel rendelkeznek.

Játsszon és utazzon velünk Linzbe!

Szerencsés olvasóink a vadonatúj üzemben nézhetik meg, hogyan készül a STEELOX, a Ke Kelit új találmánya. Látogassa meg velünk Európa egyik legmodernebb új csőgyárát, és legyen a Ke Kelit és a VGF&HKL szaklap vendége! 2022 első felében (a járványhelyzet előírásait figyelembe véve) a helyesen válaszoló VGF&HKL-előfizetők közül kisorsolunk két szerencsést, aki megtekintheti a Ke Kelit GmbH. linzi új üzemét. A 180 méter hosszú, 6500 m2 alapterületű új, hipermodern csőgyártóüzem napi 350 km cső gyártására alkalmas, az ott dolgozók komfortérzetét és a minőségi gyártást ipari padlófűtés, valamint 560 db. Mennyezethűtés-modul szolgálja.  Ebben az üzemben állítják elő a Ke Kelit új találmányát, a tekercses kivitelű flexibilis rozsdamentes csövet, a STEELOX-ot is. Ez a csőrendszer 2022 első negyedévében Magyarországon is, a hazai engedélyezése után, a kivitelezők rendelkezésére fog állni. 

Egy új innovatív találmány gyártása; egy most átadott hipermodern csőgyártóüzem; barátságos linzi vendéglátás és egy éjszaka komfortos hotelben! Amennyiben szeretné látni többek között ennek a terméknek az előállítását, válaszoljon helyesen három kérdésre:

  1. Milyen anyagból van a STEELOX csövek belső, vezetett közeggel érintkező rétege?
  2. Említsen két olyan tulajdonságot a STEELOX csőrendszerrel kapcsolatban, ami lehetővé teszi jelentős költségek megtakarítását a rozsdamentes szálanyagú csövekkel összehasonlítva!
  3. Milyen átmérőtartományban érhető el a STEELOX rendszer?

Figyelem, nyereményjátékunkban kizárólag érvényes előfizetéssel rendelkező olvasóink vehetnek részt. A játék 2022. február 7-től március 8-ig tart. A helyes beküldők közül sorsolással választjuk ki a két szerencsés nyertest, akiket értesíteni fogunk az utazás pontos időpontjáról, illetve az ausztriai beutazás feltételeiről. A megfejtéseket az info@vgf.hu e-mail-címre várjuk.

Kapcsolódó