Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Konvektorkazánok

2022/7-8. lapszám | Lantos Tivadar |  544 |

Konvektorkazánok

Zömében a városokban sok olyan lakás van, amit eredetileg konvektorokkal szereltek fel, valamint egy termofor kéménybe kötött gázüzemű vízmelegítővel oldották meg a vízmelegítést. Az ilyen, és ehhez hasonló lakásokban jelentenek költséghatékony megoldást a konvektorkazánok.

Csak a korszerű gázégővel és vezérléssel ellátott konvektorok szerelhetők fel hivatalosan, ha cserélni kell egy-egy hőtermelőt. Ma, Magyarországon a gázkonvektor-állomány megközelíti a hárommillió darabot, tehát a probléma nem kicsi. A készülékek több mint 80 százaléka elavult, nem biztonságos, jelentős részük életveszélyes – elodázhatatlan tehát a cseréjük. Az Európai Unió gyakorlatának megfelelően – az energiahatékonyság jegyében – a konvektorokra vonatkozó követelményeket szigorították. 2018-tól január 1-jétől a követelmények kiegészültek a 1188/2015/EU rendelet szigorúbb és a 1186/2015/EU rendelet energiahatékonysági címkézésre vonatkozó követelményeivel.

A cikk még 8 036 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Konvektor