Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Égéstermék-elvezetők tömörségi vizsgálata

2022/5. lapszám | Lantos Tivadar |  895 |

Égéstermék-elvezetők tömörségi vizsgálata

Új, kondenzációs kazánok és kazáncserék alkalmával a kéményépítő szakemberek, mesterek munkáját a kéményseprők, katasztrófavédelem szakemberei ellenőrzik. De mit és hogyan vizsgálnak ilyenkor?

A vizsgálat első szakaszában meggyőzödnek arról, hogy az égéstermék-elvezetők megközelíthetők-e. Van-e a padláson például létra, tetőkibúvó, kéményseprő járda, annak érdekében, hogy az éves ellenőrzéseket, méréseket el lehessen végezni. Ezután a kéményrendszer elemeit szemrevételezik, megvannak-e a tisztítónyílások, megfelelő-e a lejtése az égéstermék-elvezetőnek, a csőhéjszigetelések ott vannak-e, ahol lenniük kell. Ezek után szükség van a szerelői nyilatkozatokra, hogy azt az égéstermék-elvezetőt a megfelelő kompetenciákkal rendelkező szakember, a tőle telhető legnagyobb szakszerűséggel építette, és munkájáért felelősséget vállal. Szükség van a készülékkel nem együtt tanúsított kéményrendszerek esetén a méretezésre is.

A cikk még 8 843 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Égéstermék-elvezető