Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Amit a nézők nem látnak, de éreznek

Bepillantás a budapesti MVM Dome épületgépészeti kulisszái mögé

2022/3. lapszám | Ágoston István Szakál Szilárd |  1196 |

Amit a nézők nem látnak, de éreznek

Manapság már nem igazán építenek kizárólag egy sportág számára sportcsarnokot, hiszen az nem lenne túl gazdaságos. Egy épületnek kell tehát fogadnia a kézilabdát és az asztaliteniszt, a medencés sportágakat és a jégkorongot – hogy csak néhány olyan eseményt említsünk, amely például gyökeresen eltérő légállapotot és hőmérsékletet igényel. A multifunkciós csarnokok szépségét épületgépészeti szempontból éppen az jelenti, hogy képesek rendkívül rugalmasan, az éppen elvárt igényeknek megfelelően üzemelni. Ehhez persze gondos tervezésre és szakszerű kivitelezésre, no meg hozzáértő üzemeltetésre van szükség.

Budapest legújabb multifunkcionális sportcsarnoka, a 20 000 nézőt befogadni képes MVM Dome a közös magyar-szlovák rendezésű kézilabda Európa-bajnokságra épült ugyan, ám korántsem nevezhetjük kézilabdacsarnoknak. Éppen ellenkezőleg. A Népligettel szemben, az Üllői út és a Hungária körút határolta területen, az egykori Bólyai János Katonai Műszaki Főiskola helyén felépített komplexum gyakorlatilag az öszszes fedettpályás sportágnak otthont tud adni, és emellett nem sportcélú rendezvények megtartására is alkalmas.

A cikk még 7 756 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés