Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLHűtéstechnika

Nettó nulla a hűtéstechnikában 1.

A minél zöldebb hűtőközegek és -berendezések felé halad a világ

2022/3. lapszám | Erdősi Csaba |  640 |

Nettó nulla a hűtéstechnikában 1.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság közzétette honlapján az Environmental Investigation Agency (a továbbiakban: EIA) nettó nulla hűtéstechnológiával kapcsolatos tájékoztató anyagának magyar nyelvű fordítását. Cikkünk ennek felhasználásával készült.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye Párizsi Megállapodásának célja, hogy megerősítse az éghajlatváltozásra adott válaszlépéseket azáltal, hogy a globális hőmérsékletemelkedést ebben az évszázadban jóval 2 °C alatt tartja az iparosodás előtti szinthez képest, és folytatja a felmelegedés 1,5 °C-ra való korlátozására irányuló erőfeszítéseket. E célok elérése érdekében felismerték, hogy az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának 2050-re nettó nullára kell csökkennie.

A Párizsi Megállapodás aláírását követően nemzetek és vállalkozások egyaránt hozzáfogtak a nettó nulla kibocsátásra való átállás megtervezéséhez, melynek része a hűtési kibocsátások csökkentése.

A fenntarthatósági célokat szem előtt tartva az EIA egy olyan terméklistát állított össze, amely a nettó nulla hűtéshez vezető út részét képezheti. A lista elérhető a szervezet honlapján.

A cikk még 15 680 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Klíma