Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Szabályozás nem csak kondenzációs kazánoknak

2022/11. lapszám | Lantos Tivadar |  616 |

Szabályozás nem csak kondenzációs kazánoknak

Múlt lapszámainkban írtunk arról, hogy a korszerű kondenzációs kazánok esetén mennyire fontos az üzembe helyezés után a fűtésrendszerhez és az elhelyezési körülményekhez történő igazítás, beállítás. Számos kihasználatlan funkció van, amely takarékosabb működést eredményezne, de nincsenek kihasználva. Régebbi készülékeknél is van mód takarékosabb beállításra, nézzük mit tudnak a hagyományos vagy turbós kazánt vezérlő panelek.

A régebbi fali gázkazánok is sok kényelmi-, biztonsági- és szervizfunkciót tudnak, melyekből a teljesség igénye nélkül a legfontosabbakat tekintjük át. A készülékek előlapján rendszerint két potenciométert találunk, melyekkel a különböző menük közötti navigálást és az értékek beállítását tudjuk elvégezni. A két forgatógomb közül az egyik alap funkciója az előremenő víz hőmérsékletének beállítása a másik a használati melegvíz (hőközpont esetén a tároló) hőmérsékletének beállítása. A kazánvezérlő elektronikája sok készülékfunkciót tesz kényelmesen elérhetővé. A funkciókijelzés mellett zavarelhárítással és működésellenőrzéssel kapcsolatos adatok is elérhetők.

A cikk még 6 947 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fűtési rendszer