Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Klímatechnika

Jó ötlet eltakarni a kültéri egységet?

2022/11. lapszám | Erdősi Csaba |  257 |

Jó ötlet eltakarni a kültéri egységet?

Megjelentek a piacon olyan dekorpanelek, amelyeket kifejezetten a klímaberendezések, hőszivattyúk kültéri egységeinek elrejtése céljából forgalmaznak. Rendkívül esztétikusak, viszont felmerül a kérdés, hogyan befolyásolják a kültéri egység működését. Állandó szakértő szerzőnket, Csizmazia Gábor kérdeztük meg erről; szerinte a gyártók nem véletlenül határozzák meg a telepítés helyére vonatkozó követelményeket. Ha ezeket nem tartjuk be, azzal akadályozzuk a berendezés optimális munkáját.

Lehet azon vitatkozni, hogy egy kültéri egység esztétikus-e vagy sem. Ízlés dolga. Egy műemléki védettséget élvező ház homlokzatára nem véletlenül tiltják az elhelyezését, hiszen tönkreteszi a homlokzat építészeti egységét, nívóját, de hogy például egy modern, különösebb díszítéseket nem alkalmazó családi ház falán hogyan fest a „fehér doboz”, annak megítélése ízlés kérdése.

A cikk még 5 099 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Klíma