Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

LégtechnikaMéréstechnika

Az ideális komfort

2022/11. lapszám | Zuna László |  512 |

Az ideális komfort

A hideg időszak legalább annyi kihívást szokott rejteni a vállatok számára, mint az év másik fele. Fontos, hogy a vállalat dolgozói és betérő ügyfelei számára megfelelő komfortot tudjanak nyújtani. Ne legyen se túl meleg, se túl hideg a helyiségekben.

Ne legyen se túl meleg, se túl hideg a helyiségekben. De fontos a megfelelő páratartalom, légáramlás és a levegő összetétele, pl. CO2-koncentrációja is. Amennyiben ez nem biztosított, úgy az elégedetlenséget, hatékonyságcsökkenést és akár betegség miatti munkaerő kiesést is jelenthet. Az ideálisnál erősebben korrigált környezeti feltételek pedig felesleges költségpazarlást vonhatnak maguk után. Egy termelő vállalat esetén pedig nem csak a személyek komfortja miatt szükséges a környezeti paraméterek biztosítása, hanem az alkalmazott folyamatok is rendelkezhetnek extra környezeti kritériumokkal. Nem kevés feladatot rónak a fentebbi szempontok a vállalkozások kijelölt felelőseire. Nem is beszélve egy olyan környezetben, amikor is az energiafelhasználás a legkritikusabb szemponttá növekszik a megannyi fontos szempont mellett.

A cikk még 7 202 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

KlímaMéréstechnika