Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Így használd a motoros emelőt!

Teszteltük a gépet és megmutatjuk, hogy kell egyedül klímát szerelni

2020. június 5. | Matis Bálint |  4131 |

Így használd a motoros emelőt!

Az emelő három méter kilencven centiméteres magasságig maximum 130 kilogrammos, négy méter kilencven centiméteres magasságig pedig legfeljebb kilencven kilogrammos teher emelésére alkalmas.

A teleszkópos emelő összecsukott állapotban leginkább egy kotta- vagy fotósállványra hasonlít. Ahhoz, hogy elkezdhessünk vele dolgozni, előbb a négy lábat kell kihajtanunk. Ügyelni kell rá, hogy a szerkezet stabilan, vízszintesen álljon, egy beépített vízmérték ebben a segítségünkre van. Ha a körülmények ezt megkívánják, a négy láb közül az egyiket rövidítve is ki lehet hajtani, ezzel a teleszkópos emelőt közelebb állíthatjuk a falhoz.

Következő lépésként a klíma kültéri egységét a teleszkópra erősíthető tálcára helyezzük, úgy, hogy valamelyik keskenyebbik oldala álljon szembe az épület falával. Ekkor kezdődhet is az emelés egy elektromos motor segítségével, amely csigák és drótkötelek rendszerével emeli magasba a terhet – ami meglehetősen tetemes is lehet.

Ha véletlenül olyan helyen kellene dolgoznunk, ahol nincs áram, vagy a munka közben áramszünet áll be, nem kell kétségbeesnünk. A berendezés kézi erővel, kvázi „kurblis üzemmódban” is használható, de jóval lassabb vele így a munkavégzés.

KlímaSzerelés

Kapcsolódó