Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

EszközeinkHKLKlímatechnika

Kültéri egység felszerelése egyedül

2020/7-8. lapszám | Erdősi Csaba |  2722 |

Kültéri egység felszerelése egyedül

Egy klímaszerelő ismeri a cipekedést – amikor már a harmadik kültéri egységet kell a konzolra helyezni a létrán billegve, akkor bizony már nyúlnak a vállak, sajognak a könyökök és roppanhatnak a derekak. Hagyományos létrázós módszerrel a munka minimum kétemberes. Egy klímaszerelő kolléga, Kovács Attila Zoltán segítségével azonban most bemutatunk két olyan szerkezetet is, amelyekkel akár egy szerelő is könnyedén a helyére emelheti, illetve csörlőzheti a nehéz berendezést anélkül, hogy megszakadna.

Kovács Attila Zoltán húsz éve van a szakmában, a legnagyobb rosszindulattal sem lehetne tehát ráfogni, hogy nyeretlen kétéves lenne. Mint mondta, régebben csak létrázós vagy állványos módszerrel dolgozott, az utóbbi időben szerzett csak be egy emelőt és egy csörlőt a kültéri egységek elhelyezésére. „Alapvetően két oka volt annak, hogy beruháztam ezekbe a berendezésekbe. Egyrészt nem szeretek „megszakadni”, másrészt egyre nehezebben találhatok olyan megbízható embert, akit szívesen vennék magam mellé segítőnek” – válaszolta a szakember arra a kérdésünkre, miért döntött a két készülék megvásárlása mellett.

A cikk még 4 407 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

KlímaSzerelés

Kapcsolódó

Így használd a motoros emelőt!

Így használd a motoros emelőt!

Teszteltük a gépet és megmutatjuk, hogy kell egyedül klímát szerelni