Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Klímatelepítés csörlővel

2020. július 22. | Matis Bálint |  13 750 |

Klímatelepítés csörlővel

Ha egyedül szeretnénk felszerelni egy klímaberendezés kültéri egységét, hús-vér munkatárs helyett valami egyéb segítséget kell kerítenünk. Például egy speciális, pont erre a feladatra kialakított csörlőt. Megmutatjuk, hogyan működik a szerkezet.

Korábban készítettünk már egy videót arról, hogyan emelhetünk fel a helyére egy kültéri egységet teleszkópos emelővel. Most bemutatunk egy olyan szerkezetet, amely lényegében ugyanerre képes, de jóval egyszerűbb, és persze olcsóbb is, mint a teleszkópos masina.

A kézi csörlő használatának fortélyaiba egy klímaszerelő kolléga, Attila avatott be minket. Az eszköz tulajdonképpen egy állítható hosszúságú, fejre állított L-alakú fémszerkezet, amelynek hosszanti szára párhuzamosan a fal mellett fut, s a fal síkjától kifelé álló rövidebbik szára végén található a csörlő. A berendezést nem szükséges a falhoz rögzíteni, mert két kihajtható konzollal a kültéri egység tartóira támaszkodik. Ha a mindössze tíz kilogramm súlyú csörlőt elhelyeztük a klímakonzolon,egy kézzel, könnyedén felcsörlőzhetjük a helyére kültéri egységet.

KlímaSzerelés

Kapcsolódó