Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A szerződést jól kell megkötni, különben…

2016/7-8. lapszám | Lantos Tivadar |  516 |

A szerződést jól kell megkötni, különben…

Ez alkalommal egy olyan tanulságos történet osztunk meg olvasóinkkal, amelyben nem műszaki hiba, nem is a rossz tervezés, kivitelezés okozott problémát, hanem a szerződés pontatlan értelmezése, illetve az építtető figyelmetlensége.

Látszólag minden rendben

Történetünk középpontjában ez alkalommal az a hűtőház áll, amely egy vidéki raktárban épült fel. Egy zöldségkereskedelemmel foglalkozó bérlő szeretett volna a raktár területén hűtőházat létesíteni, hogy áruját megfelelő körülmények között tudja tárolni. A raktár tulajdonosa erre rábólintott, és felajánlotta, hogy megépítteti a hűtőházat, a költségeket pedig a megfelelő haszonnal megfejelve majd a bérlőre terheli bérleti díj formájában.

A bérlő és a raktár tulajdonosa megegyeztek a részletekben. A hűtőház kivitelezési munkái határidőre, a szerződés minden pontjának betartása mellett elkészültek, és látszólag minden a legnagyobb rendben zajlott, ám átadás-átvételkor kiderült egy súlyos, az élelmiszerhűtésben megengedhetetlen probléma, ami miatt a bérlő nem vette át a hűtőházat, és a történet jogi útra terelődött.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés