Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaTanulságos történetek

A pokolba vezető út

2016/6. lapszám | Veresegyházi Béla |  1222 |

Figylem! Ez a cikk 7 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A pokolba vezető út

…jó szándékkal van kikövezve, hogy befejezzük az idézetet. Így történt a nemes elv, az ErP esetében is, amely a gyakorlatban megvalósíthatatlanná tette a kazáncserét gyűjtőkémények esetében. Erről szól történetünk.

A panaszos egy új, 2003-as építésű társasházban él, 80 négyzetméteres lakásában, feleségével és két gyermekével. A társasház, benne a gépészettel, jó minőségű, állagú, ám egy modern kazán kihordási ideje 10-15 év, így az eredetileg beépített, Hermann típusú, nyílt égésterű kombi készülék is egyre gyakrabban romlott el. Tavaly decemberben először egy 30 ezer forintos alkatrészcsere zajlott, majd gyors egymásutánban két 10 ezres, míg végül a szerelő jelezte, hogy bizony újabb 50-60 ezret rá kellene költeni, de ez még nem a vége – vagyis immár folyamatosan számolni kell az elöregedésből származó hibákkal.

Mindezek miatt a családfő úgy döntött, biztonsági és komfortszempontok miatt is jobban megéri neki egy új készüléket vásárolni 150 ezer forintért. Gondolta, egyszerű lesz…

A cikk még 5 423 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Tanulságos