Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Szegedi körút

2016/6. lapszám | Lantos Tivadar |  859 |

Szegedi körút

Lassan közeledik a július 1-jei céldátum, a hajrában ez alkalommal a szegedi épületgépész szaküzleteket kerestük fel. Úgy látszik, már mindenki pontosan tisztában van azzal, hogy mit is jelent az ErP, és ami ennél is fontosabb, a laikusoknak, az utcáról az üzletbe betévedő vásárlójelölteknek is érthetően el tudja magyarázni. Nem könnyű hát rangsort felállítanunk, de hajszálnyi különbségek azért adódtak.

Nagyok, kicsik versenyben

Négy kereskedést választottunk ki, elsősorban előfizetőink javaslatai alapján. Ellátogattunk a Merkapt nagykereskedésébe is, mert érdekelt minket, hogy ők, mint nagykereskedők, mennyire szívesen adnak szakmai felvilágosítást egy „laikusnak”. Előző mustráink alkalmával már többször teszteltük a csak viszonteladóknak értékesítő „nagyokat”, így van is némi összehasonlítási alapunk.

A kiskereskedések közül jártunk a Csongi Fűtéstechnika üzletében, a Két Kör Kft.-nél, valamint a Megatherm egyik üzletében. Az eladókhoz intézett kérdésünk mit sem változott, régi, 30 éves kéményes kazánunkat szeretnénk lecserélni kedvező áru, korszerű készülékre. Milyen módon lássunk neki a műveletnek úgy, hogy az épületgépészetről fogalmunk sincs?

Elöljáróban elmondható, hogy minden üzletben a legnagyobb udvariassággal találkoztunk. Mondhatnánk, ez egy unalmas, „eminens” mustra volt, ám ez nincs így, mert látogatásunk a kiszolgálást illetően sok tanulsággal szolgálhat a többi kereskedés számára is.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Kereskedelem