Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Égéstermék-elvezetők szabályozása

2017/6. lapszám | VGF&HKL online |  7092 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Égéstermék-elvezetők szabályozása

Az idei év tavaszán az EMKÉSZ egy független svájci közvélemény-kutató céggel együttműködve az alábbi kérdéseket tette fel a szakma szereplőinek, hogy egységes képet kapjunk, a többség véleményét lássuk arról, kinek mi a véleménye az égéstermék-elvezetők együtt, illetve külön tanúsításáról.

A felmérésben megkérdeztünk épületgépész szakkereskedőket, kivitelezőket, tervezőket, gázkészülék-beüzemelőket, a szakmából szinte minden csoportot. Fontos volt számunkra, hogy egységes képet kapjunk, megismerjük a szakma véleményét.

A széleskörű szakmai vélemények begyűjtésére azért volt szükség, mert bizonyos szakmai csoport, illetve az általuk létrehozott bizottság a szakmaiságot félresöpörve, a törvényalkotás keretein belül olyan szabályozást kíván áterőltetni, ami csak a saját köreiknek kedvez, célja, hogy azok nagyobb anyagi profitra tehessenek szert. Ez a bizottság figyelmen kívül hagyja a szakmai, műszaki és a józanész diktálta érveket, szabályozásuk következménye a felhasználók biztonságát is veszélyeztetné. Az általuk bevezetendő új fogalommal – „égéstermék-vezető” – jelentős zavarokat okoznának a szakma szereplőinek, ugyanis az égéstermék-elvezetéssel foglalkozó EN szabványok, európai uniós előírások ilyen fogalmat nem ismernek. Ennek a fogalomnak a bevezetése csak szakmai zavarkeltésre volna alkalmas.

A cikk még 3 585 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

MBSZ

Kapcsolódó