Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Felemás érzések

2017/3. lapszám | Lantos Tivadar Veresegyházi Béla |  784 |

Felemás érzések

Az idei esztendőre változtattunk jól megszokott rovatunkon; nem inkognitóban, hanem „nyílt sisakkal, rostély nélkül” keressük fel a gépész szaküzleteket, eláruljuk, kik vagyunk. Látogatásaink célja továbbra is az, hogy meggyőződjünk, mennyire felkészültek a boltok szakmailag, de most nem az egyszerű laikus vásárló szemszögéből közelítünk. Lássuk tehát, mire jutottunk.

Félve, de alaposan

Amit elsőre meg kell, hogy állapítsunk, az nem más, mint hogy nem túl bátrak a szaküzletek alkalmazottai, ami a közlékenységet illeti. Voltak, akik elküldtek bennünket, hogy nem szívesen nyilatkoznak, akik viszont vállalták a szereplést, azok sem azonnal, hanem némi haladékot kérve tették. Mindenki kikérte a vezetőség engedélyét, és egy későbbi időpontra tolta el a beszélgetés időpontját.  Kivétel nélkül mindenhol az üzletvezető nyilatkozott a kazáncseréket illetően. A megfontolt viselkedés okait is érdekes lenne bővebben boncolgatni. Első közelítésben annyit jegyeznénk meg, hogy ugye nem minden vásárlót az üzletvezető szolgál ki, tehát másnak is illik felelősnek és kompetensnek lenni.

Amikor megfogalmaztuk az új mustra-koncepciót, azzal a céllal tettük, hogy úgymond kiküszöböljük a „zavaró tényezők”-et, mint például azt a néha talán jogos közönyt, türelmetlenséget, amit egy profi szerelvénybolti eladó érezhet egy olyan civil iránt, aki lényegében maga sem tudja, mit, mikor és hogyan akar. Azt szerettük volna felmérni, hogy egy üzlet véletlenszerűen kiválasztott alkalmazottja mennyire képzett szakmailag, és hogy milyen stílusban tudja előadni mondanivalóját. Hát, ez az első körben Lantos Tivadar kollégánknak nem sikerült… Ugyanis ő ment „nyílt sisakkal”, Veresegyházi Béla pedig, látva Lantos Tivadar útjainak relatív eredménytelenségét, a szokott módon, inkognitóban tett egy utólátogatást. Lássuk ez utóbbi tapasztalatokat (Lantos Tivadar összegzéseit keretes írásainkban olvashatják).

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Kereskedelem