Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hűtéstechnika

A mesében sem létezik

25 évig gondozásmentes a hőszivattyú?

2018/4. lapszám | Lantos Tivadar Bokor András |  1138 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A mesében sem létezik

Három lakás, három hőszivattyú, egy társasház. Az első berendezés öt év után adta meg magát, a második nem sokkal később. A harmadik még jár, de a társasház lakói becsapva érzik magukat. A hanyag kivitelezés, a szakszerűtlen tervezés, a műszaki ellenőr és a gondos üzemeltetés hiánya éppen elég ahhoz, hogy egy hőszivattyús fűtésrendszer idő előtt tönkremenjen, és bosszúságot okozzon a felhasználóknak.

Bokor András okleveles gépészmérnök, igazságügy szakértő rovata

Két mérnök, két elvi tervezési hiba

Soron következő tanulságos történetünk ugyan nem peres eset – bár rövid úton azzá válhat –, de mindenképp felhívja a figyelmet a hőszivattyúk karbantartásának és szakszerű üzemeltetésének fontosságára.

A cikk még 13 925 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bokor AndrásHőszivattyúTanulságos