VGF&HKL szaklap

Növekvő érdeklődés, teltházas Construma

2018. április 10. | támogatott cikk |  357 | |

Növekvő érdeklődés, teltházas Construma

Az építőipar folyamatos fejlődése a CONSTRUMA csokor iránti fokozott kiállítói érdeklődésen is jól mérhető: gyakorlatilag megteltek a kiállítás pavilonjai, szinte minden hely elkelt. Ez jó hír az építőipar szereplőinek, hiszen látogatóként igen széles kínálattal, számos újdonsággal találkozhatnak majd április 11–15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az építőipari temetikák mellett ezúttal is külön pavilonban, a D pavilonban kap helyet a megújuló energia és az épületgépészet (RENEO). Az otthonteremtési csokor a lakberendezés és design, valamint a kerttervezés, kertépítés témakörökkel nyújt teljes kínálatot a látogatók számára.

Az első három napot ezúttal is a szakembereknek szóló programokkal színesítik a szervezők. Már hagyományosnak mondható, hogy a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara saját képzést is tart itt. Április 11-én, a kiállítás első napján a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara szervezésében Fűtési rendszerek hidraulikája címmel tartanak kötelező szakmai továbbképzést a CONSTRUMA kiállításon a gépészmérnökök számára. A második napon az építészettel kapcsolatos mérnöki téma kerül majd középpontba. Mindkét képzésre az előjelentkezés a kamaránál kötelező és a www.bpmk-oktatas.hu oldalon lehetséges. A programokra a RENEO pavilonjában, a D pavilonban felépített konferencia teremben kerül majd sor.

Idén is lesz SMART CITY konferencia: a városüzemeltetési technológia magyarországi lehetőségeiről. A D pavilonban működik majd Kormányzati tanácsadó sziget, és a VGF Központ „Robbants fel magad! épületgépészeti kalandparkja is ismét várja az érdeklődőket. Tervben van  egy folyamatos napelemszerelési bemutató is.

Több szakterület speciális konferenciája, előadása is színesíti majd a programot. Előkészítés alatt egy nagyobb szabású konferencia, mely kifejezetten a villanyszerelési szakmát célozza. Ennek részletei még egyeztetés alatt. Minden szakmai program (folyamatosan frissítve) elérhető a kiállítás honlapján.

A világítástechnikát, épületautomatizálást magába foglaló ELECTROLIGHT tematika az elmúlt évek stagnálását követően a tavalyi évben növekedésnek indult, és ez folytatódik az idén is. Már több mint 500 négyzetméternyi területet foglalnak el a kiállítók ebben a témában.

A RENEO kiállításon a megújuló energia a meghatározó témakör, de itt kapnak helyet azon épületgépészettel foglalkozó cégek is, akik az évenkénti megjelenést választva 2018-ban is részt vesznek a a CONSTRUMA Otthonteremtési csokron. A D pavilonban  résztvevő nagyobb cégek közül ízelítőként néhány: itt lesz a Fronius, a Kamleithner Budapest, a Planning&Trading, a Siemens is. A kiállítók teljes listája már elérhető a CONSTRUMA honlapján.

A világítástechnika, automatizálás valamint a megújuló energia, épületgépészet témaköre az F pavilonban is megjelenik, hiszen a kiemelt téma A JÖVŐ OTTHONA standján ezek is megjelennek. A HUNGEXPO célja ezzel a projekttel, hogy a látogatók számára bemutassa, hogy a technika teljes mértékben a lakók szolgálatában áll, az ő kényelmüket szolgálja, és az okos megoldások egy lakásban mára már nem feltétlenül csak a luxuskategóriájú házakban elérhetők. Mindezt a Lakberendezők Országos Szövetsége által tervezett skandináv stílusú enteriőrökben elhelyezve. Világos, könnyen áttekinthető, élhető terek, természetes anyagok találkozása a legkorszerűbb technológiákkal és csúcsminőségű design termékekkel. A projekt a szakemberek számára is kiváló alkalom, hogy áttekintést kapjanak e legújabb trendekről, és szakmai tárlatvezetések keretében részletes információkkal gazdagítsák ismereteiket.

CONSTRUMA csokor nyitvatartás:
2018. április 11–15., naponta 9–18 óráig (vasárnap 17 óráig)

Bővebb információ: www.construma.hu

ConstrumaKiállítás


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem

Kapcsolódó