Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Számos programmal, újdonsággal készül a Construma

| |  998 |

Számos programmal, újdonsággal készül a Construma

A kiállítók és szervezők már gőzerővel készülnek az április 11-15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő eseményre. A kiállítás pavilonjai megteltek, a szakmai programok is összeálltak, hamarosan megnyílik a kiállítás honlapján a szakmai regisztráció is. A látogatókat már elektronikus töltő is várja a parkolóban!

Számos program várja a gépészeket, mérnököket az idei évben is, hisz az első három napot ezúttal is a szakembereknek szóló programokkal színesítik a szervezők. Már hagyományosnak mondható, hogy a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara saját képzést is tart itt.

Április 11-én, a kiállítás első napján a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara szervezésében Fűtési rendszerek hidraulikája címmel tartanak kötelező szakmai továbbképzést a CONSTRUMA kiállításon a gépészmérnökök számára. A második napon az építészettel kapcsolatos mérnöki téma kerül majd középpontba. Mindkét képzésre az előjelentkezés a kamaránál kötelező és a www.bpmk-oktatas.hu oldalon lehetséges. A programokra a RENEO pavilonjában, a D pavilonban felépített konferencia teremben kerül majd sor.

A Magyar Mérnöki Kamara Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonógépek tagozata szintén első napon tartja majd Építőgépész Szakmai Napját a speciális alapozó gépek elméletéről és gyakorlatáról.

Idén is lesz SMART CITY konferencia: a városüzemeltetési technológia magyarországi lehetőségeiről. A D pavilonban működik majd Kormányzati tanácsadó sziget, és a VGF Központ „Robbants fel magad! épületgépészeti kalandparkja is ismét várja az érdeklődőket.

Idén is lesz szakmai tárlatvezetés, melyek közül az egyik kifejezetten a gépészetről, automatizálásról szól az építészeknek.

A kiállítás honlapján elérhető már a szakmai program, mely folyamatosan frissül, és kerülnek fel a programok részletei is. A konferencia regisztráció március közepétől indul. Fontos változás, hogy az idei évben a konferenciára regisztrálást követően kedvezményes, 1500 Ft-os jegy vásárlására van lehetőség akár előre online. Így elkerülhető a sorban állás. Regisztráció nélkül a szakmai belépőjegy 4800 Ft.

Újdonság a Vásárközpont parkolójában: elektromosautó-töltőállomás

Kiállítónk, a Schneider Electric az energiamenedzsment és automatizálás nemzetközi szakértője különös figyelmet fordít az elektromos autózás tömeges elterjedésére, és támogatja a megfelelő és egyben korszerű töltési infrastruktúra kialakítását.

Ennek egyik eredményeként helyeztek üzembe a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén EVLink Parking elektromosautó-töltőállomásokat, melyek használatával nem csupán az elektromos járművek tulajdonosai járnak jól.

A töltők ugyanis egyrészt egy hatékonyabb töltési infrastruktúrához járulnak hozzá, másrészt közvetve hatással vannak Budapest levegőjének minőségére, és ezzel a klímavédelemhez kapcsolódó célkitűzések elérését is szolgálják.

CONSTRUMA csokor nyitva tartás:
április 11–15., naponta 9-től 18 óráig (vasárnap 17 óráig)
Bővebb információ: www.construma.hu

ConstrumaKiállítás