Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLLégtechnika

Vigyázat, az ajtók – és az ablakok is – záródnak!

2018/11. lapszám | Király Tamás |  867 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Vigyázat, az ajtók – és az ablakok is – záródnak!

Az energiatakarékossági rendeleteknek, kihívásoknak megfelelve, az épületeinket egyre jobban szigeteljük, így egyben légzáróvá is tesszük. Akár felújításról, akár új építésről beszélünk, az elsődleges szempont a külső szerkezetek jó hőszigetelő képességének biztosítása, ezért fokozott légzárású nyílászárókat alkalmazunk.

A teljes légzárás következtében azonban sajnos kockázatot is vállalunk, mivel megfelelő légcsere hiányában a bent termelt pára, szén-dioxid, illetve egyéb szennyező anyagok sem tudnak eltávozni. A kellemetlenségeken túl további problémát okozhat a penész, nyirkosság megjelenése, a különböző bútorokból kipárolgó illékony szerves vegyületek (VOC), a radon, a poratka megjelenése is.

A cikk még 6 248 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fentiek figyelembevételével minden építést, korszerűsítést ténylegesen komplexen, átgondoltan kell kezelni, hiszen egyes részek kihagyása sok bosszúságot és a későbbiekben további veszélyeket, problémákat, költségeket okozhat. A fenntartható fejlődés és környezettudatosság jegyében tehát mindenképpen a felhasznált energia minimalizálására kell törekedni, de figyelembe kell venni az épület és az alkalmazott készülékek, berendezések adottságait és az alkalmazni kívánt legkorszerűbb technológiák korlátait is.

COCO2Energiamegtakarítás