Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaSzakmakörnyezet

Kondenzvíz áztatta szét a falat

Kinek a felelőssége a kondenzátumelvezetés?

2018/10. lapszám | Lantos Tivadar Szemán Róbert |  1346 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Kondenzvíz áztatta szét a falat

Ha egy épületgépészeti munkát a megrendelő szabályosan, számlákkal igazolva szeretne, megbízható, referenciákkal rendelkező kivitelezőkkel megvalósítani, akkor elvileg nem lehet baj. Hangsúlyozzuk: elvileg! A gyakorlatban viszont történhet súlyos baki, viszont a felelőst sokkal könnyebb megtalálni, nyomon követni.

Egy belvárosi lakás fűtéskorszerűsítését végezték el a szakemberek, ahol a régi konvektorok helyett új kondenzációs kazánt, és radiátoros fűtésrendszert építettek ki. A gázkazán a kis méretű fürdőszobában kapott helyet, a készülék szétválasztott kéményrendszerrel működik. Az égéshez szükséges levegőt a kazán az épület belső udvaráról szívja, az égéstermék pedig furánflexszel bélelt kéményen keresztül távozik.

A cikk még 7 395 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ÉpületgépészetFűtési rendszerKazánKéményTanulságos