Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetSzerelők közelről

Gépészgenerációk

2019/4. lapszám | Lantos Tivadar Szemán Róbert |  6958 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Gépészgenerációk

A családi vállalkozásokban mindig van egy láthatatlan összetartóerő, amely a siker záloga. A Ruzsicska név a zalaegerszegi épületgépész körökben ismert, és méltán elismert. A szakma szeretete a családban apáról fiúra öröklődött, s a tradíció mára megteremtette egy sikeres kereskedés alapjait. Ruzsicska Zsolttal beszélgettünk szakmáról, generációváltásról és a jövőről.

Minden kezdet nehéz – hangzik az unalomig ismételt, ám nagyon igaz közhely. A családi történet kezdete a zalaegerszegi Caola-gyárhoz köthető, Ruzsicska Zsolt édesapja itt volt karbantartó víz-, gáz-, fűtésszerelőként. Édesanyja könyvelőként dolgozott ugyanitt, a találkozásból pedig házasság lett. Ahogy az akkori politikai nyomás engedte, az édesapa egyből kisiparos, így az ország egyik első vállalkozója lett a 70-es évek közepén-végén. Akkoriban hárman-négyen összeálltak, és így kivitelezték családi házak fűtésrendszerét, óvodák, iskolák gépészetét. A nyolcvanas években megjelent egy új gazdasági forma, a GMK, így a vállalkozás átalakult, és ennek égisze alatt folytatták a tevékenységüket, majd a családfő egyéni vállalkozóként dolgozott a 90-es években.

A cikk még 9 330 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés