Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Hamisított Grundfos szivattyúk

Ön meg tudja különböztetni az utánzatot az eredetitől?

2019/1-2. lapszám | Szilágyi László Szemán Róbert Lukács Tamás |  7630 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Hamisított Grundfos szivattyúk

Szemán Róbert, a VGF főszerkesztője kapott egy kéretlen reklámüzenetet az e-mail-postafiókjába. A levél egy UPS 25-60 Grundfos keringtetőszivattyút reklámozott feltűnően alacsony áron. Ráadásul ezt a terméket már nem lehet Európában gyártani és forgalomba helyezni, mert nem felel meg a hatályos energetikai és környezetvédelmi követelményeknek. Munkatársunk kíváncsi volt, kiszállítják-e egyáltalán a készüléket, ezért megvásárolta. A termék megérkezett – és megszületett ez a cikk.

Sajnos a neves márkák elterjedésével mindig megjelennek a feketepiacon a márkanevet és az ezzel járó formai megjelenést utánzó hamisítványok is. A ruhák, illatszerek, elektronikai termékek között biztos mindenki találkozott már utánzatokkal. A leggyakrabban a piaci vételár alatti összeg árulkodik a hamisításról, de egy kis szakértelemmel könnyedén ki lehet szűrni a minőségi különbségeket is. Hazánkba a legtöbb hamisítvány Ázsiából, főként Kínából érkezik, és az alacsony ár miatt meg is találja a célközönségét, pedig mindenki tudja, a termék csupán eredetinek látszó utánzat. Ha ma Nyugat-Európába utazunk, már a reptéren hirdetőtáblák figyelmeztetnek a hamisítványokra, és arról is informálják a turistákat, hogy az ilyen termék megvásárlása illegális, büntetést von maga után. Mindig voltak és lesznek is hamisítványok, de ezek hatásai és nyilvánvaló káruk fogyasztói szinten sokkal súlyosabb egy építőipari terméknél, mint egy zokninál, ahol nem okoz balesetet, illetve nem életveszélyes annak használata. Éppen ezért szakkiadóként felelősnek érezzük magunkat abban, hogy értesítsük a szakmát az ilyen termékek felbukkanásáról. Fontos, hogy ne engedjük beszivárogni ezeket a termékeket, mert már rövid távon is komoly kárt okoznak a piac összes résztvevőjének.

A cikk még 7 156 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Legkönnyebben úgy tudjuk ellenőrizni az eredetiséget, hogy a www.grundfos.hu weboldalon megadjuk a cikkszámot, és ez alapján – ha ez egy valós cikkszám – adatokat kapunk a gyártásról, ellenkező esetben azonnal kiderül, hogy a cikkszám hamis, mert nem rögzítették a rendszerben. Vagy személyesen felvesszük a kapcsolatot gyártóval, ahol megnyugtató választ kaphatunk a vásárolt termék eredetiségével kapcsolatban.

A termékbevizsgálást „házi” videófelvétellel rögzítettük, ami megtekinthető a www.vgf.hu/hamisszivattyu oldalon.

Grundfos