Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLLégtechnikaTechnológia

Jó levegőt minden épületbe!

2019/9. lapszám | Engel György Lantos Tivadar |  653 |

Jó levegőt minden épületbe!

Egy idén tavasszal készült online felmérésben azt kérdezték meg a lakosságtól, mennyire tartják jónak lakásuk belsőlevegő-minőségét. Az 1300 válaszadó 65 százaléka ítélte kifogásolhatónak, illetve rossznak a helyzetet. A felmérést kitöltők fele számolt be páralecsapódásról, további 30 százalékuk pedig penészedési problémáról is beszámolt.

Idehaza még az új építésű vagy felújított ingatlanokban sem általános szellőztető rendszer kiépítése. Egy, a lakások levegőminőségét felmérő kérdőív tanúsága szerint ugyanis, bár a válaszadók fele új, vagy utólagosan hőszigetelt épületben lakik, mégis csak három százalékuknál működik valamilyen szellőzési rendszer. Ez elgondolkodtató, különösen, ha belegondolunk, azt mindenki természetesnek veszi, hogy az összes tüzelőberendezéshez tartozik égéstermék-elvezető. Az elhasznált levegő kidobása és a friss levegő beáramoltatása miért nem ilyen evidens? A rossz levegőminőség azon túl, hogy rontja a komfortérzetünket, a bent tartózkodók számára a pára, penész, valamint a megnövekedett szén-dioxid-tartalom egészségügyi kockázatot is jelent.

A cikk még 7 271 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Légkezelés