Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetMéréstechnika

Okos méréstechnológiák az épületgépészetben

2020/4. lapszám | Zuna László |  649 |

Okos méréstechnológiák az épületgépészetben

A legújabb diagnosztikai eszközök alaposan megváltoztatták az épületgépészek munkanapjait, legyen szó akár füstgázelemzésről vagy klímatechnikai nyomásmérésről. Manapság már a hőkamerák is mérési arzenál részét képezik, nem mindegy azonban, hogy milyen eszközt választunk, hiszen minden mérésnél a pontosság a legfőbb szempont.

Nem egyszerű a mai épületgépész szakemberek feladata. Legyen szó hűtésről, fűtésről vagy bármilyen más területről, a technológia villámgyors fejlődése nem csak a szakmai ismeretek folyamatos karbantartását, hanem a megfelelő technológiák használatában való jártasságot is megköveteli. Egyre több berendezés és rendszer kerül a piacra, melyek mind sajátos telepítési, javítási feladatokkal járnak. Az egyedi végfelhasználói igények és a folyamatos papírmunka további terhet rónak a szakemberek vállára. A szerszámos láda idővel egyre nehezebb lesz, mivel manapság már nem lehet kevés szerszámmal hatékonyan dolgozni, illetve egy-egy speciális célszerszám vagy műszer nélkül már nem végezhető el egyes berendezések javítása vagy beszabályozása.

A cikk még 5 661 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

MéréstechnikaTesto

Kapcsolódó