Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaTechnológia

Fűtési víz kezelése

Sótalanítás és vegyszeres kezelés

2021/4. lapszám | Paller Tamás Lantos Tivadar |  8347 |

Fűtési víz kezelése

A fűtési víz kezelésének témaköre meglehetősen szerteágazó. Vannak, akik a vegyszeres kezelés mellett teszik le a voksukat, mások a fűtővíz sótalanítására esküsznek. Mindkét módszer mellett, és ellen is lehet felhozni érveket. Tény ugyanakkor, vízkezelésre szükség van, éppen ezért most mindkét módszert részrehajlás nélkül vesszük górcső alá.

A vízkémia még tudósberkeken belül is tartogat meglepetéseken. Egész mélyen el lehetne merülni a vegyészet útvesztőiben, minket elsősorban a gyakorlat érdekel, mérnöki, illetve szerelői szemmel. Hogyan tisztítsam a rendszert, mit használjak, szabad-e adalékanyagot, inhibitort töltenem a fűtővízhez? Jó-e, ha sótalanított vízzel töltünk rendszert? Mit kíván a kazán, ha a hőcserélő alumínium, és mit, ha rozsdamentes? A napi gyakorlatban számtalan kérdés foglalkoztat bennünket, amelyre keressük a megfelelő válaszokat. Még a tapasztalt szakemberek is találkoznak meglepetésekkel.

A cikk még 20 461 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fűtési rendszerVízkezelés

Kapcsolódó

Saját fejlesztésű rendszermosó

Saját fejlesztésű rendszermosó

Jól jöhet a megnövelt tartály, ha sok radiátoros rendszeren dolgozunk