Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKL

A jövő az okosműszereké

2021/4. lapszám | Zuna László |  678 |

A jövő az okosműszereké

Manapság, habár előfordul néha, mégis ritka az olyan felhasználási területeken, ahol némi előnnyel bírhat az analóg műszerek használata. Ezen esetekben is kis mértékű anyagi ráfordítással már digitális műszerrel is kiválthatóak az egyszerű, analóg műszerek. A digitális eszközök egyre kedvezőbb árral és nagyobb tudással bírnak. A digitális műszereken belül külön kategóriát képeznek az okosműszerek, melyek a többi digitális műszer nyújtotta előnyön felül sok esetben vezeték nélküli vezérlést, digitális dokumentálást és széles felhasználási lehetőséget is kínálnak.

A fentiekre tökéletes példa a manométer. Egy ilyen műszer nem hiányozhat egyetlen klímaszerelő műszerparkjából sem, viszont egy analóg nyomásmérő óra többnyire csak egy hűtőközeg mérésére megfelelő, így a szakember táskája sokszor nem is egy, hanem több darabot kénytelen tartalmazni. Egy ilyen analóg műszeren az értékeket ugyan könnyedén leolvashatjuk és értelmezhetjük, viszont gyakran pontatlanul tudjuk csak ezt megtenni és emellett gyakran az ezen műszerek pontossága sem kiemelkedő. A mért értékeket pedig csak kézzel van lehetőségünk dokumentálni.

Széles paletta

 Ezzel szemben egy digitális szervizcsaptelep multifunkcionális módon több hűtőközeget is képes kezelni. A mérési pontossága és a mért érték pontos leolvasása is megbízhatóbb ezeknek a műszereknek.

Címkép: Applikáció-vezérelt mérés

A cikk még 4 167 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Méréstechnika

Kapcsolódó