Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Kémények

Segítség a gyakorlatban 2.

2021/12. lapszám | Ing. Pavel Ulrich |  2136 |

Kémények

Ez a cikk a kéményépítés kiválasztott szerelési hibáira és hiányosságaira összpontosít, különös tekintettel a műanyag kéményrendszerekre. A cikkben szereplő kiválasztott fényképek valós életből vett példákat mutatnak be. Mottónk: Hogyan csináljuk, és ne csináljuk! Cikksorozatunk második része következik.

Az égéstermék-elvezetők anyaga döntő jelentőségű a szakszerű kivitelezést tekintve. Az 1. képen látható, hogy a kondenzációs kazánok égéstermék-elvezető kaszkád rendszere a szennyvízlefolyókhoz használatos műanyag csőből készült. Még jobban szembetűnő ez, ha levesszük az egyenes tisztítónyílás fedelét (2. kép). A csatornacső nem rendelkezik az égéstermék-elvezetésre vonatkozó tanúsítvánnyal, és a hőmérséklet-ellenállása sem megfelelő. A szóban forgó szerelő érthető módon nem akarta felhívni a figyelmet erre a tényre, ezért az egész csövet fehérre festette.

A cikk még 5 355 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Kémény