Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Alumínium radiátorok beépítése

2021/12. lapszám | Erdősi Csaba |  2309 |

Alumínium radiátorok beépítése

A tagosítható alumínium radiátorok drágábbak a sima acéllemezből készült társaiknál, mégis kedveltek a felhasználók körében. Ennek nem utolsósorban az az oka, hogy mutatósabbak a hagyományos hőleadóknál. Alumínium radiátor beépítése előtt ügyelnünk kell arra, hogy kizárjuk a korrózióhoz vezető fémes kapcsolatokat. Ezt néhány egyszerű szabály betartásával biztosíthatjuk. E cikk összeállítasakor két korábbi írásunkra (Halasi László 2008/9. szám és Tóth András 2012/4. szám) támaszkodtunk.

Az üzemeltetési hely, fűtési rendszer kialakítása döntően meghatározza a radiátor alapanyagának kiválasztását. Az első lépés – az esztétikai szempontok előtt – az üzemeltetési körülmények tisztázása. Ennek figyelmen kívül hagyása sok kellemetlen meglepetést okozhat. Szigorú megkötések vannak a már meglévő rendszerekben üzemelő radiátorok cseréjekor. Távfűtött lakásoknál, tömbfűtéseknél figyelembe kell venni a már beépített radiátorokat.

A cikk még 4 047 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Radiátor

Kapcsolódó