Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Légtechnika

Társasházi vastüdő

Dunsztos belső udvar és ételszag

2021/7-8. lapszám | Lantos Tivadar Bokor András |  8048 |

Társasházi vastüdő

Társasházi lakások esetén a megfelelő szellőztetésnek fontos szerepe van. A terjengő ételszag, a mellékhelyiségek áporodott levegője megnehezíti a társas együtt élést. Talán elsőre aprócska dolognak tűnik a szellőztető rendszer megtervezése, kivitelezése, ám valójában nem elhanyagolható szempont, és nem szabad félvállról venni azokat a problémákat, amelyek a szakszerűtlenségből adódhatnak. Nézzük, mit is okozott egy társasház életében a rosszul megtervezett , és megépített szellőztetés!

Bokor András okleveles gépészmérnök, igazságügyi szakértő rovata

Néhány éve adtak át egy igazán impozáns, és korszerű megjelenésű társasházat. Az épület elhelyezkedése, jellege miatt a földszinten üzlethelyiségeket alakítottak ki, a föld alatt pedig teremgarázs növeli a komfortot. Az első emeleten irodai bérlemények vannak, a második emelettől kezdődően helyezkednek el a lakások. A ház belső udvarral rendelkezik, melynek a tetejét üveggel zárták le, sajnos a lakások konyháit, fürdőszobáit ide szellőztették ki. Az üvegtető és az attikafal között mindössze 30 cm-es rés van. Az utca felé csak a szobák szellőznek ki. A szellőzést gépi elszívásos rendszerrel oldották meg. A lakók érzik a kellemetlen szagokat az udvaron éppúgy, mint a lakásokban.

A cikk még 8 761 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bokor AndrásszagSzellőztetésTanulságos