Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKL

Helytakarékos hőszivattyú

Kompakt beltérik kis lakásokban

2021/6. lapszám | Lantos Tivadar |  7631 |

Helytakarékos hőszivattyú

Hőszivattyút ma már a kisebb alapterületű lakásokba is érdemes beépíteni a beltér fűtésére és persze hűtésére. léteznek olyan készülékek, melyek integrált víztartályos beltéri egységgel rendelkeznek, így korszerűen, gazdaságosan üzemeltethetők, és a HMV ellátását is megoldják. Akár a konyhában is elhelyezhetők, „láthatatlan”, kényelmes működést biztosítva a felhasználóknak.

A kompakt gép beltéri-egysége igen kis felületet „hasít” ki a rendelkezésünkre álló szűkös helyből. Tartalmazza a primerköri keringtető szivattyút, az elektromos fűtőpatront, valamint egy 200 literes puffer tárolót, és a 12 literes tágulási tartályt. A régebbi készülékek tartalmaztak még egy primerköri puffertartályt is, de az újabb beltérikben ez már nincs benne (de opcióként megrendelhető), azonban a gyártó javasolja ennek a 40 literes tárolónak a beépítését, hogy leolvasztásnál ne hűljön vissza a fűtési rendszer. Ennek a kisütésével pótolható a kültéri egység leállásából származó kimaradás.

A cikk még 4 240 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Hőszivattyú