Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Fafűtés házban, lakásban

1. rész, kandallók

2021/3. lapszám | Gyergyay Csaba |  8284 |

Fafűtés házban, lakásban

A fűtéstechnikai rendszerek megválasztását illetően a felhasználók – lehetőségeiktől függően – válaszút elé kerültek. Napjainkban két út áll előttük: dönthetnek a szuverén biztonságot szavatoló, hagyományos – kandallóval, cserépkályhával történő – fűtési modellek, vagy az energiaszolgáltatók által nyújtott, nagy kényelmet ígérő, ámde fejlett műszerezettséget és látszatbiztonságot jelentő konstrukciók mellett. A célszerűség minden bizonnyal középütt lehet: a biztonságos fűtést a két modell ötvözése teremtheti meg.

Az elmúlt néhány évtized során egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a minket körülvevő élő és élettelen világ igen magas komplexitású rendszerekből áll. A természeti evolúciót utánozni próbáló „techno-evolúciós” gépiesített megoldások egysége ma már életünk meghatározó rendszereit jelenti. Ebben a felfoghatatlan bonyolultságban kellett és kell elgondolkodnunk azon, hogy milyen sötét fenyegetés árnyékában hazudunk biztonságot magunknak. A techno-evolúció hamis kényelme és biztonsága egészen bizonyosan sokkal többe kerül, mint amennyit ad. Mindezek mellett vajon nem jelent végzetes csapdát az energiaellátás zöldített erőltetése? Vajon nem jelent veszélyt csupán az elektromos áramellátásra, a központi energiaellátásra alapozni mindennapjaink természetesnek tűnő komfortját?

A cikk még 9 146 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

KandallóSzilárd tüzelés

Kapcsolódó