Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Fogyasszunk csapvizet!

Előbb azonban bizonyosodjunk meg róla, hogy nem kerül ólom a poharunkba!

2021/11. lapszám | Azari Katalin |  4775 |

Fogyasszunk csapvizet!

A csapvízfogyasztás mellett kampányolva nagyon fontos lenne annak a szemléletnek a népszerűsítése, hangsúlyozása, hogy a régi épületekben, ahol a víz ólomszennyezésének kockázata magas, körültekintően kell eljárni az „ivóvízvételi helyek” kialakításánál: az ivóvízcsapok, a hálózati vízadagolók vagy a víztisztítók kiválasztásánál. Magyarországon a vezetékes víz jó minőségű, ezért nagyon ritka esetben áll elő az a helyzet, hogy a csomagolt vízen kívül nincsen más, egészséges és környezetkímélő alternatíva.

A csapvíz ólomszennyezésének témája egy példa értékű intézkedés kapcsán kerülhet megint az egészségtudatos csapvízfogyasztók látókörébe. Az egyik patinás fővárosi egyetemen a csapvíz ólomszennyezésének vizsgálatait követően figyelmeztető jelzések kerültek a csapok mellé (azért, mert magas az ólomszennyezés, vagy azért, mert nem zárható ki). Évek óta tudjuk, hogy azokban az épületekben, ahol ólomcsövek, szerelvények vannak, az évtizedes vízkőréteg sérülése bármikor bekövetkezhet, és egészségre káros mértékben, határértéket többszörösen meghaladó ólomszennyezés kerülhet a csapvízbe.

A cikk még 5 847 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

csapvízVízellátás

Kapcsolódó