Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ajánló

Áremelkedés

2021/9. lapszám | Szilágyi László |  6956 |

Áremelkedés

Az építőipar kapcsán az idei évben egyértelműen az áremelkedés az, ami elsőre mindenkinek eszébe jut. Volt idő, amikor a nagyberuházások, a körbetartozások, a szakemberhiány volt terítéken, de most az építőanyagok robbanásszerű árváltozása és ennek a következménye, ami az épületgépészeti piacot is megbolondította. Elsősorban azokat a kivitelezőket szorítja sarokba, akik szerződött anyagáron kötöttek korábban szerződést. Még akkor is nagy bajba kerülhetnek, ha kalkuláltak egy 10-15%-os áremelkedést, hiszen egyes termékkörökben ennek többszöröse realizálódott.

Szerkesztőségünkbe is több megkeresésé érkezett, ahol segítséget kértek tőlünk. Nagyon nehéz és összetett a kérdés a már megkötött szerződések esetén, de mégis érdemes elolvasni minden érintettnek a szeptemberi lapszámunk vezető anyagát, ami erre a problémára keresi a megoldásokat. Sajnos az áremelkedések mellett továbbra is sok karbantartási hiányból vagy szakszerűtlen tervezésből, kivitelezésből adódó hiba is okozott az elmúlt időszakban komoly problémákat mind a végfelhasználó ingatlantulajdonosoknak, mind a szakembereknek egyaránt. Igazságügyi kárszakértőnk segítségével újabb esetet dolgozunk fel és több rovatban is foglalkozunk a tűzvédelemmel, a karbantartási feladatok jelentőségével.

A pandémia, öröm az ürömben, nagyobb olvasottságot és bővebb szakmai kommunikációt hozott a szakmánknak, így emelt oldalszámmal sok, hasznos információval vértezzük fel a szerelőket az őszi szezonra.

„Előfizetőink a legjobb épületgépészek, a legjobb épületgépészek előfizetőink!”

Legyen Ön is előfizetőnk!

Lapunk nem létezhet előfizetők nélkül, ezért fontos, hogy minél több, szakmáját szerető, munkájára igényes épületgépészt, víz-, gáz-, fűtés-, hűtő-, klíma-, légtechnika-szerelőt tudhassunk olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor szavazzon nekünk bizalmat és a VGF&HKL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét! Az éves előfizetés díja 9990 Ft, amit akár azonnal, bankkártyával is kiegyenlíthet. Ezért az összegért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy szám mindössze 999 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!

ÉRDEKEL AZ ELŐFIZETÉS →

VGF&HKL szaklap