Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Mi lesz a víziközművekkel?

Elengedhetetlen lenne a folyamatos fejlesztés, de a szolgáltatóknak erre nem marad pénze

2021/9. lapszám | Erdősi Csaba |  743 |

Mi lesz a víziközművekkel?

Évi 105 milliárd forint – ennyi pénzt igényelne folyamatosan az előttünk álló bő egy évtizedben a hazai vízközműrendszerek rekonstrukciója. Csak vezetékből 2000 kilométert kellene kicserélni minden esztendőben, de ennek csak a töredékére van forrás, az ágazat pedig csak foggal-körömmel tudja megtartani a munkavállalóit, főleg, ha szakképzettek. Ha a helyzet nem változik, egyre több helyen leszünk kénytelenek szembesülni az időszakos vízhiánnyal, fogyasztói korlátozásokkal.

Az víziközmű-szolgáltatásban dolgozó szakemberek évek óta kongatják a vészharangot, hogy a meglévő infrastruktúra kapacitásbővítése, rekonstrukciója nélkül nem tartható fenn a vízellátás megszokott színvonala Magyarországon. Ma már a laikus fogyasztók számára is egyértelmű, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk ebből a szempontból. Ennek felismerése különösen azok számára könnyű, akik maguk is szembesülhettek átmeneti vízhiánnyal, különböző fokozatú vízkivételi korlátozással.

A cikk még 13 890 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

KözműVízellátás