Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Fogyókúrán a hőtömeg

2022/4. lapszám | Papp Tibor |  531 |

Fogyókúrán a hőtömeg

Ha készítenénk egy kutatást a legnépszerűbb (de nem a leggyakoribb) hidraulikus fűtés meghatározására, aligha lenne kétséges, hogy a padlófűtés nyerne. Azonban a padlófűtés soha nem volt minden helyiség fűtési igényének egyformán megfelelő megoldás. Egyik nagyon meghatározó jellemzője a nagy hőtömeg, a lassú reakció a termikus változásokra.

Az alacsony energiafelhasználású házak következő generációjának olyan hőleadókra lesz szükségük, amelyek gyorsan reagálnak. Bekapcsoláskor gyorsan el kell érniük a normál üzemi hőmérsékletet, kikapcsoláskor gyorsan le kell állniuk a hőleadással. A gyors reagálás kulcsa az alacsony hőtömeg.

Az elmúlt évtizedekben mind a fűtési szakma, mind a fogyasztók megismerték a padlófűtés előnyeit. A megvalósításához ma már sokféle eszköz, rendszer, megoldás áll rendelkezésre, így mondhatjuk, hogy a padlófűtés ma már egyre könnyebben választható fűtési alternatíva. Vannak szakemberek, akik úgy érzik, hogy a padlófűtés a legjobb megoldás bármely épület fűtésére. Ha ez nem kivitelezhető, vagy a költségvetése nem áll rendelkezésre, más típusú hőleadókkal (fan-coil, radiátor, sötétsugárzó stb.) terveznek, de gyakran úgy gondolnak ezekre, mint a padlófűtés helyetti kényszerválasztásra.

A cikk még 4 883 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FelületfűtésPadlófűtés

Kapcsolódó