Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Nincs elveszett energia!

Benéztünk az új Néprajzi Múzeum gépészeti tereibe

2022/12. lapszám | Lantos Tivadar |  334 |

Nincs elveszett energia!

A Városliget szélén, az egykori Felvonulási téren található épület nemcsak kívülről lenyűgöző, hanem épületgépészete is páratlan megoldásokat tartalmaz. Ennek köszönhetően minden energia hasznosul vagy újrahasznosul, s ebben jelentős szerepe van a főbb berendezéseket szállító gyártónak.

A nagy épületek gépészete nemcsak a méreteik miatt lenyűgöző, hanem azt is megmutatja, hogy mekkora szükség van a tervezők munkájára. Nem lenne ez másképp a kisebb léptékű beruházások esetén, de ebben a szegmensben valamiért még a megrendelők nem ismerték fel ennek fontosságát – legalábbis ezt tapasztalhatjuk számos esetben. Ezenkívül a kivitelező bátorsága, felkészültsége is elismerésre méltó, aki vállalja a megépítés, megvalósítás felelősségét. Végtére is az ő keze munkája által ölt testet egy mérnöki elképzelés. Ha ez a két folyamat jól működik, akkor az épületben észre sem lehet majd venni a kezük munkáját.

A cikk még 10 942 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

MúzeumÜzemeltetés

Kapcsolódó