Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLHűtéstechnika

A szabályzó és biztonsági automatika elemei 2.

2022/12. lapszám | Csizmazia Gábor |  597 |

A szabályzó és biztonsági automatika elemei 2.

Hűtőberendezéseink számos szabályzó és biztonsági automatika-elemet tartalmaznak, melyek lehetővé teszik a készülékek pontos és biztonságos működését, és védelmét. Kétrészes cikksorozatunk második és egyben lezáró része következik.

Olajszivattyús kompresszorok olajnyomás-védelmére használjuk az olajdifferenciál-nyomáskapcsolókat. A szívóoldali nyomás és az olajszivattyú nyomóoldali nyomása közötti különbséget figyeli az eszköz. Biztonsági automatika, tehát hiba esetén közvetlenül a kompresszor vezérlési körébe szakít bele. Amennyiben a nyomáskülönbség lecsökken a beállított érték alá, nem azonnal kapcsolja ki a kompresszort (hiszen akkor elindulni sem tudna), hanem ilyenkor elindul egy termoelektromos időmű, amely a 90-120 másodperces késleltetés lejárta után fogja csak kikapcsolni a kompresszort. Erre azért van szükség, hogy egy üzemállapot-változás miatt az esetlegesen felhabzó olaj miatt ne álljon le azonnal a kompresszor.

A cikk még 13 313 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Kapcsolódó