Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Appajánló

Alfred

Biztonsági kamera régi telefonból

2022/5. lapszám | Papp Tibor |  141 |

Alfred

Amikor okosotthonról esik szó, hasznos eszközökre és szolgáltatásokra gondolunk a távolról vezérelhető termosztáttól a mobilra képet külső okos kapucsengőig. Mint az új technológiák általában, ezek drágák vagy nehezen elérhetők lehetnek, de ha belegondolunk, van, amit mi magunk is megvalósíthatunk a „levetett” eszközeinkkel – pláne, ha szeretünk kicsit barkácsolni.

A fiókban lapuló régi telefonokkal, tabletekkel is érdemes valamit kezdeni. Újrahasznosítás témában rengeteg cikket, videót találunk a neten, és ezek között keresgélve találhatunk olyan projektet, amihez csak egy app kell, hogy új élet költözzön régi eszközünkbe.

Ha van egy telefonunk vagy tabletünk, amiben még működik a kamera és képes a hálózatra kapcsolódni, kiválóan szolgálhat biztonsági kameraként, ehhez csak egy megfelelő alkalmazást kell telepítenünk. Az egyik legnépszerűbb, ráadásul Android és iOS rendszeren is működő ilyen alkalmazás az Alfred Camera. Az app működése egyszerű: a régi eszközre feltelepítve a hálózaton keresztül közvetíti a kamera képét a fogadó alkalmazásnak. Képes hangtovábbításra is, és mozgást is tud érzékelni, amivel riasztást is tud aktiválni. Zökkenőmentesen működik WiFi-n, 3G-n és LTE-n (4G-n) egyaránt.

Élő közvetítést csinálhat, videót rögzíthet, pillanatképet készíthet, a felvételeket felhőben tárolhatja, Walkie-Talkie üzemmódja is van, emlékeztetőhöz szinkronizálható, akár szirénázhat is – hogy csak néhány okosságot említsünk, a teljesség igénye nélkül. Páratlan lehetőség, hogy az előlapi-hátlapi kamerák használatával gyakorlatilag 360 fokos látómezőt leszünk képesek belátni.

Alfréd nem kér pénzt, megbízható, sokoldalú és könnyen használható babakamera, dadakamera, háziállat-kamera, webkamera vagy IP-kamera. Természetesen fizethetünk Alfrédnak néhány extra szolgáltatásért. Havi 4 dollárért hirdetésmentességet és HD minőséget kapunk.

Android: vgf.hu/a-alfred
iOS: vgf.hu/i-alfred

Szoftver

Kapcsolódó

Alapvető hálózati biztonság

Alapvető hálózati biztonság

Gyakorlati tippek az okosotthon és az IoT-eszközök biztonságossá tételéhez