Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Hővisszanyerés füstgázokból

A hulladékhőből származó energia 95%-a hasznosítható, így gyors megtérülést ígér egy ilyen beruházás

2023/1-2. lapszám | Filip Tesař |  703 |

Hővisszanyerés füstgázokból

Az égéstermék-kibocsátás sok energiát von el a technológiai okokból jelentős mennyiségű hőt használó vállalkozásoktól. Ez az energia sokszor szó szerint a kéményen keresztül távozik. Azonban már létezik olyan technológia, amely lehetővé teszi ennek az energiának a visszanyerését és a körforgásba való visszavezetését. Ez csökkenti az üzemeltetési költségeket és a kibocsátott CO₂ mennyiségét is. Most ezzel a technológiával ismerkedhetünk meg.

Ha egy vállalat olyan termelési folyamatokkal foglalkozik, amelyek égéstermék-kibocsátással járnak, akkor nagyszerű lehetőség nyílik a hővisszanyerő rendszer használatára. Ez okosan kihasználja azt a tényt, hogy a kibocsátások nagy mennyiségű energiát hordoznak magukkal, amely további felhasználásra alkalmas.

A cikk még 4 333 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Égéstermék-elvezetőEnergiahatékonyságEnergiamegtakarítás

Kapcsolódó

Kéménytechnológia

Kéménytechnológia

Régi tüzelőberendezések ütemezett cseréje