Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Lassan leváltjuk a gázt

A változásban nem kizárólag a fogyasztás visszaesése, hanem a gépészet fejlődése is áll

2023/1-2. lapszám | Erdősi Csaba |  257 |

Lassan leváltjuk a gázt

Tavaly decemberben 23 százalékkal fogyasztott kevesebb földgázt a magyar lakosság, mint egy évvel korábban – közölte az Energiaügyi Minisztérium. A gazdasági szereplők még a háztartásoknál is drasztikusabban, 25 százalékkal fogták vissza a gázfogyasztásukat a fenti időszakban. Az árammal már nem spóroltunk ennyire, de ott is jelentős a fogyasztás visszaesése.

A változás nem kizárólag annak tudható be, hogy megváltoztattuk a fogyasztói szokásainkat annak érdekében, hogy belül maradjunk a rezsicsökkentett fogyasztási limiten, hanem nagymértékben annak is, hogy sokan fogtak energetikai korszerűsítésbe, értve ez alatt utólagos szigetelést, nyílászárócserét, illetve a fűtési rendszerük korszerűsítését. Ha kitekintünk a jövőbe, túlzás lenne azt mondanunk, hogy a földgáz napjai meg vannak számlálva, de a hőszivattyús technológia terjedésével és a hidrogénre való fokozatos átállással biztosan csökken majd a szerepe a fűtési rendszerekben.

A cikk még 11 200 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fűtési rendszer

Kapcsolódó