Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

CO-vészjelzők összehasonlítása

2018/1-2. lapszám | Lantos Tivadar |  9462 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

CO-vészjelzők összehasonlítása

A piacon egyre kevesebb márkájú, típusú szén-monoxid-vészjelzőt kapni. Tapasztalatunk, hogy a legtöbb gyártó, forgalmazó megszüntette a termékek értékesítését, illetve a CO-gázon túl más gázok érzékelésére képes berendezéseket árusít inkább. Hazánkban még mindig nagy számban vannak nyílt égésterű tüzelőberendezések, melyek mellé elengedhetetlen a szén-monoxid-vészjelző készülék.

Egyre kevesebb a készülék

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján elérhető a CO-vészjelzők pozitív és negatív listája egyaránt, mely felhívja a szakemberek és a lakosság figyelmét arra, milyen készülékeket vásároljanak, telepítsenek, illetve milyet ne. A lista meglehetősen régen, 2015 decemberében frissült utoljára, ezért is döntöttünk úgy, hogy felkeressük a hatósági vizsgálaton megfelelőnek minősített készülék gyártóit, forgalmazóit, és összehasonlító táblázatban közöljük az eredményeket. Miután 2014-ben a VGF szaklap bevizsgáltatta az akkor forgalomban lévő készülékeket, melynek során kiderült, hogy 10 készülékből 9 életveszélyesnek mondható, a CO vészjelzők a széles közvélemény érdeklődését váltották ki. Szinte mindenki számára fontossá vált, hogy megbízható márkájú életmentő készüléket szereltessen fel a gázkazánhoz, fali vízmelegítőhöz, kályhákhoz. Ennek következtében csak a legjobbak maradtak talpon, de még a pozitív listán szereplők névsorát is megtépázta az egy-két márkához történő ragaszkodás. A megkeresés alkalmával ugyanis a gyártók, forgalmazók elmondták, hogy nem értékesítik tovább vagy kifuttatják a terméküket. Így a leginkább közkedvelt típusok maradnak forgalomban, valamint néhány terméket a közeljövőben lehet még kapni a felhalmozott készletek erejéig.       

A cikk még 3 538 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

COCO-érzékelő

Kapcsolódó

Vészjelzők

Vészjelzők

vezeték nélküli helyi hálózatba kötése