Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLLégtechnika

Új generációs légmosók

2019/12. lapszám | Erdősi Csaba Tollas Tünde |  7374 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Új generációs légmosók

Lapunk előző számában a hagyományos légmosók működésével ismerkedhettünk meg. Ezek a levegő párásítása mellett alkalmasak ugyan a nagyobb átmérőjű porszemcsék, egyéb szennyező anyagok kimosására a beltéri levegőből, de légtisztító hatékonyságuk alacsony. Az új generációs légmosók ugyanakkor már megfelelő légtisztító képességgel is rendelkeznek.

A légmosó egy olyan párásító, mely párásítás közben tisztítja a levegőt. Egy ilyen készülékkel egyszerűen megoldható a száraz és koszos levegő kérdése. Ha a levegő optimális páratartalma csökken – főként téli időszakban jellemző, a fűtési szezonban –, akkor jelentkeznek a száraz levegő tünetei: kaparó torok, köhögés, szűnni nem akaró felső légúti megbetegedések, száraz bőr stb. A megoldás: a páratartalom visszaállítása optimális 40–60% közötti tartományba.

A cikk még 4 161 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Légkezelés

Kapcsolódó