Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Gyűjtőkémény-felújítás egy nap alatt

2020/12. lapszám | Erdősi Csaba |  1406 |

Gyűjtőkémény-felújítás egy nap alatt

Sok társasháznak okozott az elmúlt időszakban fejtörést az a kialakult helyzet, miszerint a közös kéményre kazáncsere miatt már nem csak turbós, hanem kondenzációs kazán is bekötésre kerülne. Egy szakértőkből álló társulás olyan kéményátalakítási technológiát dolgozott ki, amely megnyugtató megoldást nyújt azon társasházaknak, ahol felmerült már ez a probléma, vagy ahol szeretnék ezt megelőzni. A béléscsőrendszer kifejezetten a turbós és kondenzációs kazánok zavartalan együttműködésének megoldására lett kifejlesztve.

A technológia lényegéről Szenkovszky István, a társulás egyik alapítója beszélt. „Először is a saválló acél béléscső garantálja a kémény nyomás és kondenzvíz állóságát. A magas hőmérséklet tartományban is működőképes csappantyúk pedig megoldják az éppen nem működő kazánok védelmét, és megakadályozzák a füstgáz átáramlást az égéslevegő térbe. A kondenzvízgyűjtő edénybe beépíthető szivattyú gondoskodik a kémény alján összegyűlt víz eltávolításáról abban az esetben is, ha nincs közelben szennyvízelvezető cső. Ami nagy előny, hogy ezzel az átalakítással lehetővé válik a még működőképes turbós kazánok teljes élettartamának kihasználása, miközben a szükségessé vált kazáncserék végrehajthatók” – magyarázta a szakember.

A cikk még 3 351 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Égéstermék-elvezetőFelújításGyűjtőkémény

Kapcsolódó