Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Indul a karbantartás

2020/11. lapszám | Lantos Tivadar |  8032 |

Indul a karbantartás

Az idei gázkészülék-karbantartási időszak már megkezdődött, és november első feléig is kitarthat. A konvektortulajdonosok ugyanis az utolsó pillanatig kivárnak, csak tartósan nulla fok alatti külső hőmérséklet esetén indítják be készülékeiket. Nemcsak a gázkazánok igényelnek törődést, odafigyelést, hanem a többi gázkészülék is.

A készülékek élettartamát jelentős mértékben befolyásolja a karbantartás. Tapasztalatok szerint a rendszeresen ellenőrzött, kitisztított gázkészülékek élettartama akár 60-80 százalékkal is megnőhet. Sajnos akadnak olyan készülékek is, amelyek beépítési, szerelési hibáknak köszönhetően két-három éves üzem után már nem működnek megfelelően, vagy tönkremennek. A karbantartás során a gázkészülék-szerelők a jövőben kialakuló hibákra is fel tudják hívni a figyelmet. Ilyen például, ha elfelejtettek a telepítés során szűrőt, iszapleválasztót beépíteni, vagy nem szakszerűen mosták át a fűtési rendszert. Vagy nem szabályozták be műszeresen a beüzemelés során a készülék működési paramétereit, esetleg valamitől elállítódott a megfelelő érték. De a szakember észreveheti a karbantartás során az esetleges égéstermék-elvezető hibákat is. Így időben megakadályozható egy készülék idő előtti tönkremenetele.

A cikk még 9 031 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

KarbantartásKazánKonvektor

Kapcsolódó