Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Ivóvízbiztonság

Elkészült az ólomszűrők tanúsítása

2020/10. lapszám | Erdősi Csaba |  8185 |

Ivóvízbiztonság

Lapzártánk idején még nem volt nyilvános azoknak a víztisztító berendezéseknek a listája, amelyek a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tanúsítványa szerint, tehát alapos vizsgálattal alátámasztva is képesek eltávolítani a vezetékes víz ólomtartalmát. Biztosan tudjuk ugyanakkor, hogy a vizsgált készülékek közül az egyik minden szempontból megfelelt a kritériumoknak. Ennek a működését mutatjuk most be.

Az NNK két programot is indított a közelmúltban, hogy felmérje a csapvíz ólomszennyezettségét Magyarországon. A programokban kétféle minta vizsgálata történt. Előbb előzetes kifolyatás nélküli mintán végezték el a vizsgálatot, másodszor egy percig folyatták a csapot a mintavétel előtt. Emellett egyéb adatokat is felvettek, rákérdeztek például a házak korára, és az esetleges felújításokra is.

A cikk még 10 266 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

VízellátásVízkezelésVíztisztítás

Kapcsolódó

Melyik víz a jobb?

Melyik víz a jobb?

Kávé- és teateszt. Vízkezelés. Milyen vízből főzzünk kávét? Miben zuhanyzunk?