Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLLégtechnika

Lakóterek szellőztetése

Az ablaknyitás nem megoldás

2020/10. lapszám | Lantos Tivadar |  8066 |

Lakóterek szellőztetése

Azzal, hogy épületeink egyre jobban szigeteltek, energiahatékonyak, számos más probléma kerül előtérbe. Nem alakulhat ki megfelelő légcsere, és olyan káros anyagok, mint a CO2, a bútorokban és a szőnyegekben lévő oldószerek vagy vízgőz stb. nem tudnak megfelelően eltávozni, és rontják a helyiség klímáját.

A rosszul szellőző, hőszigetelt helyiségekben a levegő nem csak fullasztó, de nedves is, ami a betegségeket okozó penészgombák, mikroorganizmusok vagy atkák növekedését különösen elősegíti. Ablakon keresztül nem lehet a szükséges lakásszellőzést biztosítani. Egyrészt túl nagy lehet a szellőztetés mértéke, amely a falak lehűléséhez vezet, és ezáltal megnövekszik a felfűtési idő. Másrészt a költségesen felfűtött levegő a szabadba távozik anélkül, hogy hővisszanyerő a hőt visszatartaná. Továbbá az ablak környékének a lehűlése szintén penészgomba-képződést eredményezhet. Gépi szellőzés alkalmazásával a zárt helyiség rendszeres és egyenletes átöblítése érhető el. Ez nagyobb komfortérzethez és magasabb teljesítőképességhez vezet.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

EnergiahatékonyságSzellőztetés

Kapcsolódó