Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Lakossági füstgázelemzés gyorsan és költséghatékonyan

2020/9. lapszám | Zuna László |  690 |

Lakossági füstgázelemzés gyorsan és költséghatékonyan

A szakemberek számára gyakran okoz problémát a fűtési szezon ideje alatt, hogy a megelőző időszakkal szemben, egyszerre rengeteg munka hárul rájuk. Ilyen esetben elengedhetetlen a mérések gyors, komplex és minél könnyebb elvégezhetősége. Lehetőség szerint egy, vagy néhány eszközzel elvégezhető legyen minden vizsgálat és ne vegyen el a szükségesnél több értékes időt sem a mérés, sem a dokumentáció. Ilyen esetben az ideális megoldás egy modern füstgázelemző műszer, amely praktikus, mindenre kiterjedő mérési funkciókkal bír és az adminisztráció lépéseit digitálisan képes ellátni, legyen az a partneradatbázis kezelése, vagy akár a dokumentálás.

Egyetlen okosműszer segítségével mérhetjük akár a hatásfokot, a füstgázveszteséget, a huzatot és megannyi más mérendő mennyiséget is. Továbbá a praktikus kiegészítők révén vizsgálhatjuk akár a környezeti CO-értéket, koromszámot, folyadékhőmérsékletet, égőnyomást, az előremenő és visszatérő csőhőmérsékletet is. Emellett a rendszer tömörségi nyomáspróbájára is van akár lehetőség. Ezen mérési lehetőségekhez többnyire egy átlátható mérési menü is párosul, amely kezelése legpraktikusabban egy nagyméretű, HD felbontású érintőkijelzőn keresztül megoldott. Ez a beviteli lehetőség nem csupán a könnyebb kezelésben nyújt segítséget, hanem a normál (több soros LCD) digitális kijelzőkkel ellentétben a különböző fényviszonyok mellett is jól látható, megvilágítható, továbbá a kijelzett karakterek méretei is dinamikusan állíthatók. Egy ilyen okos és könnyen kezelhető eszközön a partnerek adatai is tárolhatóak, előre betáplálhatóak, így az adott napi ügyféllista, vagy akár a visszatérő ügyfelek adatai és mérési eredményei is rögzíthetők. Mindemellett a kész mérési eredményekből könnyedén létrehozhatunk egy digitális jegyzőkönyvet is, amely vezeték nélküli módon azonnal továbbítható. Természetesen a digitális jegyzőkönyvkészítés mellett van lehetőség mobil gyorsnyomtató segítségével is a dokumentálásra, vagy akár PC elemzőszoftverrel való kiértékelésre és az adatok exportálására és importálására is.

A cikk még 4 231 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Méréstechnika

Kapcsolódó